Over Mij

Zo’n 30 jaar geleden ben ik in contact gekomen met vilt

Inge Evers was degene die het vilten in ons land op de kaart heeft gezet. Zij is voor velen een grote inspirator.

Het begon met kleding maken op de Rotterdamsche Snijschool en later werd ik lerares aan deze school. Maar omdat de enige mooie stoffenzaak in Amsterdam verdween moest er iets op gevonden worden: zelf stoffen maken.

Toevallig (?) in die tijd kwam ik in contact met een buurvrouw die mij leerde spinnen. En van het één kwam het ander. (een uitvloeisel hiervan is jarenlang hierover schrijven in de Spin- en Verfkrant). Plantaardig verven in Someren bij Iet van de Vrande; weeflessen in de Spoel door Ed Beerepoot en daar begon ook de kennismaking met vilt.

Deze heeft zich doorgezet (altijd op zoek naar textiel) in de jaren dat ik als reisleider in het Midden-Oosten, India en China vertoefde. Na al die jaren is textiel bewerken en maken in welke vorm dan ook nog steeds mijn lust en mijn leven.

Ans Martens

Linnen Hesje

Vilten Jasje

Zijden Jasje

Bijzondere kledingstukken bv. Chinese/Japanse kimono’s met asymmetrische belijningen in combinatie met verschillende technieken

Ik geef ook diverse workshops

De workshops worden gehouden op dinsdag(zijde), woensdag(vilt) en vrijdag(kleding). Een hele dag of meerdere dagen, afhankelijk van het werkstuk.